Boek Piet Paaltjens                                   Piet Paaltjens  Dichter-dominee  1835 - 1894                             


Beginpagina

Jeugdjaren in Leeuwarden

Studententijd in Leiden

Predikant in Foudgum

Predikant in Den Helder

Predikant in Schiedam

Over Piet Paaltens

Culinaire citaten

Gedichten over eten en drinken

Culinaire bloemlezing

Culinaire links

Culinaire reizen, kooklessen

Contact  

Recept: Bobotie

Men laat wat krenten in warm water wellen.
(Kook op gevoel. U hoeft ze niet te tellen.)
Doe aardappels en bonen in een pan;
Terwijl zij garen kunt u uien pellen,

Voorts appels schillen. Deze fruit u dan
In blokjes met gehakt. De piepers van
Het vuur: pureer ze. Verder kokkerellen
Met kruiden (kurkuma; ook kerrie kan).

Beboter nu een forse ovenschaal,
Waarin ''t voorafgaande. Het vervolg doet raden:
De oven (al verwarmd, 200 graden)
Bruint uw bobotie tot een geurig maal

In een halfuur. Garnering: laurierbladen,
Gezelligheid en graag een schone kraal.


Ditmar Bakker 1985  
Uit: Almeerse Archetypen 2015
Website: Ditmar bakt