Boek Piet Paaltjens                                   Piet Paaltjens  Dichter-dominee  1835 - 1894                             


Beginpagina

Jeugdjaren in Leeuwarden

Studententijd in Leiden

Predikant in Foudgum

Predikant in Den Helder

Predikant in Schiedam

Over Piet Paaltens

Culinaire citaten

Gedichten over eten en drinken

Culinaire bloemlezing

Culinaire links

Culinaire reizen, kooklessen

Contact  

Wat moet je bij de Hopsi-Topsi-mensen eten?

De nationale schotel daar in Hopsi-Topsi-land
is schapekaas met spek en rijst, een beetje aangebrand.
Je eet het met je tenen waar een stokje tussen steekt,
dat moet je heel voorzichtig doen, daar 't stokje anders breekt...
Des middags krijg je haaienvlees met vijgen in gelei.
en meestal om een uur of vier een half struisvogel-ei.
Des Donderdags houdt Honki-Ponk een groot gala-banket,
daar word je wilde spinnensoep met peentjes voorgezet.
En aan het slot snijdt Honki-Ponk de Hopsi-pudding aan:
die is bereid uit mais en melk, frambozen en banaan.
Je drinkt er cocosnotendrank en zonnebloemensap,
en voor je in je bedje kruipt, krijg je een appelflap.
Om negen uur gaat elk naar kooi, dan komen er twee apen,
die wuiven met een varenblad tot je bent ingeslapen.

Han G. Hoekstra. 1906 - 1988
Uit: Het verloren schaap. een boek met versjes, die geschreven zijn voor Annebetje, maar ook voor Joost Alexander, en eigenlijk voor alle kinderen van Nederland.
J.M. Meulenhoff - 1947