Boek Piet Paaltjens                                   Piet Paaltjens  Dichter-dominee  1835 - 1894                             


Beginpagina

Jeugdjaren in Leeuwarden

Studententijd in Leiden

Predikant in Foudgum

Predikant in Den Helder

Predikant in Schiedam

Over Piet Paaltjens

Culinaire citaten

Gedichten over eten en drinken

Culinaire bloemlezing

Culinaire links

Culinaire reizen, kooklessen

Contact  

Recept: Oma's Aardappelen

De piepers moeten vers en stevig zijn.
Gooi deze in een pan, waarna ’t geklater
Der koude kraan hen wast. Dan, eenmaal rein,
Bedekt u ze opnieuw met helder water,

Waarin u gruizelt een bouillonblok fijn.
Zet op het vuur: 20 minuten later
Serveert u hen met mosterd of azijn.
Vermijd verspilling door hetgeen u zater-

Dag gekookt heeft, des zondags op te bakken
In olie (en wat boter, voor de korst),
Met spekjes, kruiden—of zelfs droge worst
Valt tevens een puree of stoemp te prakken.

Lest best: van ‘t mud zo moeizaam meegetorst
Resteren modieuze jutezakken.

Ditmar Bakker 1985  
Bron: www.ditmarbakt.nl/